AU dat brandt!!

Gepubliceerd op 7 januari 2023 om 01:48

Er is heel wat informatie te vinden op het internet over de wekelijkse groei van je buik tijdens de zwangerschap. Maar wanneer het aan komt op het vaginaal herstel na de bevalling valt het aardig stil. Wij moeders zijn meestal meer bezig met de komst van onze baby dan met ons eigen herstel. We denken eerst aan ons kind en daarna aan onszelf, maar dat wil niet zeggen dat dat altijd het juiste is. De eerste veiligheidsregel in het vliegtuig is: eerst je eigen masker daarna die van je kind. Had ikzelf de informatie en tips die ik jullie ga meegeven vooraf geweten, zat ik tijdens mijn kraamtijd eerder op een roze wolk, dan op iets wat me doet denken aan een cactus…

Soy Mamá

20 augustus 2020 het moment is aangebroken, nu gaat het gebeuren, nu ga ik haar zien en vast houden. Ik had nóg zoveel informatie kunnen ontvangen, ervaringen kunnen lezen en filmpjes kunnen bekijken, maar alles ging recht door de plee. Het ging niet zoals ik plande en al helemaal niet zoals ik verwachte, maar het belangrijkste was dat ik haar gezond met 10 vingers, 10 tenen en 2 ogen al wijd open op mijn borst had. "Hola mi bebe, soy mamá"

 

Op het internet zijn er allemaal blogs en verhalen te vinden over alle unieke bevallingen, maar daar stopt het dan ook. Daarom ga ik verder waar zij zijn gebleven. Na een schommelende lichaamstemperatuur van mijn dochtertje mocht ik 10 uurtjes na de bevalling dan eindelijk naar huis. Met kriebels in mijn buik, zorgen aan mijn hoofd en een warm gevoel in mijn hart, geloofde ik toch in mijzelf. Dit gaat goed komen, ik kan dit. Jammer genoeg kon ik dat laatste niet zeggen over mijn vaginaal herstel. Ik herinnerde mijn eerste toiletbezoek nog als gisteren. Ik ging op de toilet zitten, deed mijn plasje en wist niet hoe snel ik de kraan weer dicht moest draaien, "AU dat brandt".

 

Eerste hulp bij zwelling

Het leek mij een goed idee een flesje water bij de hand te houden voor ieder toiletbezoek. Koud natuurlijk, zodat het verfrissend en verkoelend aanvoelde tijdens het plassen, mijn zwellingen een beetje verlichtte en ik mijzelf zo kon schoonmaken voor het verwisselen van het kraamverband.

 

 

Hold your baby's feed and see the steps in which you will guide him to walk up on this earth and achieve great things.

 

 

Klinkt het je niet bekend in de oren? Wat is namelijk de eerste EHBO stap bij zwellingen? Juist ja, verkoelen! Waarom niet dezelfde stappen opvolgen na een bevalling? Om jou pijn te verlichten en mijn tip op te volgen zie hier de Nurture by Mama Bidet Sprayer los of in de Mama’s after care package.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.